feb 282011
 
fingermaling maling

Små børn elsker at fingermale. Fingermaling går ud på at man bruger fingrer, hænder og i nogle tilfælde endda fødderne. Der bruges altså ingen redskaber til fingermaling hvilket også gør det ideelt for mindre børn. Fingermailing kan købes i hobby forretninger, men er rimelig dyrt. Børn har det nemlig med at klatte meget rundt med malingen og derved bruge en hel del. Denne artikel tager derfor udgangspunkt i, hvordan du kan lave din egen fingermaling via forskellige opskrifter.

Fingermaling lavet af ymer er den letteste og billigste måde at lave fingermaling. Alt du skal gøre er, at blande almindelig ymer med frugtfarve.

Fingermaling lavet af kartoffelmel laves ved at røre 2 1/2 spsk kartoffelmel ud i 5 dl. vand i en gryde. Varm op samtidig med at der røres rundt. Lad herefter massen køle helt ned. Massen kan nu farves med frugtfarve. Denne type maling bør bruges med det samme.

Fingermaling lavet med kartoffelmel og ymer er af lavere kvalitet, men er fint til at fingermale med. Vil man kaste sig ud i at lave en bedre fingermaling, kan man prøve en af disse to opskrifter, som giver en lækker cremet fingermaling.

Fingermaling med Glycerin laves ved at blande 1 dl. kartoffelmel med 4 dl. vand i en gryde. Massen varmes op under omrøring uden at den går i kog. Bland 1 spsk glycerin i massen- Lad nu massen køle ned, hvorefter man kan farve den med frugtfarver.

Fingermaling med Sæbespåner laves ved at blande 2 1/2 dl. sæbespåner, 2 1/2 dl. talkum, 2 dl. kartoffelmel op i 6 dl. vand. Blandingen opvarmes under omrøring uden at den må begynde at koge. Massen skal så køle ned og kan så farves med frugtfarve.

Opbevaring af fingermaling: For at forlænge fingermalingens holdbarhed, er vigtigt at man opbevarer fingermaling køligt i en lukket container.

God fornøjelse med at male med fingrerne. Husk gammelt tøj og god afdækning.

Andre har også læst:

  One Response to “Fingermaling – Lav dine egne farver”

  1. Hejsa!
    Her er et link til et eksempel på en hjemmelavet fingermaling vi (min studiegruppe) lavede til et projekt: http://www.akosta.dk/2011/04/how-to-fingermaling/
    Vores fingermaling er baseret på normal vandfarve i brikker (hvilket jeg vil tro er billigere end frugtfarve). Der er en beskrivelse af hvordan vi har lavet det, krydret med erfaringer fra processen og der er også en video hvor man kan se resultatet!
    Håber I kigger forbi :)

    Mvh Akosta

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>