jul 222010
 
lugt fra sure sko

Sure Sko

Sure sko opstår af forskellige grunde. Sure sko opstår oftest ved, at man går i bare fødder i skoene, eller man på andre måder får skoene våde uden efter at lade dem tørre helt. Der findes ikke noget mere øv, end at vide at man har sure sko. Man får en frygt for at skulle tage de sure sko af omkring andre mennesker. Mange mener, at man er nød til at smide skoene ud, når de bliver sure, men det behøver man altså ikke. Der findes mange gode råd i mod sure sko.

                                                                                                                                                                                       Måder du kan fjerne lugt fra sure sko.

Som skrevet findes der mang måder at fjerne lugten fra sure sko på. Her kommer nogle af de måder, der er blevet forslået til rengoeringstips.dk

Et kendt råd imod sure sko er at komme en teske natron i hver sko og lade dem stå i 24 timer hvorefter natronen støvsuges væk. Natron i skoene skulle også være godt i mod fodsvamp.

Mange gummisko / løbesko kan vaskes ved 30 grader eller lign. 30 grader er ikke meget til at fjerne lugt fra sko, men man kan være heldig, at det er nok.

En desinficerende deo-spray, som kan købes i bl.a Matas skulle være en meget effektiv løsning til sure sko.

Har man tendens til meget fodsved, kan man købe sokker, som egner sig godt hertil. Ved ikke nøjagtig hvordan sokkerne virker, men de skulle holde svedlugten væk. Kunne forstille mig at sokkerne absoberer sveden.

Det sidste råd til at fjerne lugt fra sko er, at man kommer skoene i fryseren. Det kræver jo selvfølgelig at man ikke lige har fyldt fryseren.

Vi håber, at du via et af disse råd lykkes med at fjerne lugten fra dine sure sko. Har du et råd til hvordan man fjerner lugt fra sure sko, må du meget gerne skrive rådet i en kommentar nedenunder.

Andre har også læst:

  13 Responses to “Fjern lugt fra sure sko”

 1. Jeg har hørt at man også kan bruge bagepulver i de sure sko. Dette skulle tage lugten.Tak for de mange gode tips.

 2. Man kan også bruge Rodalon til at fjerne lugten. Læs vejledningen på flasken.

  • Jeg har brugt MASSER af Rodalon over flere omgange i mine gummisko, og det har overhovedet ikke hjulpet desværre, og det er ikke engang fordi at mine sko lugter specielt meget..

 3. Hæld eddike i en forstøverflaske og sprøjt et par gange i hver sko. Dagen efter er skoene helt brugbare igen uden den sure lugt.

 4. Men stinker desværre så af edikke istedet !!

  • Jeg prøvede faktisk selv med eddike i mine sure løbesko. Mener det er et flemming Leth tip som han viste på tv for en del år tilbage. Jeg fortyndede dog eddiken op med vand.

   Lugten i skoene blev bedre, men forsvandt ikke. Eddike lugten forvandt efter noget tid.

   Selv plejer jeg at bruge natron til sure sko.

 5. Hvis man ser lidt videnskabeligt på det, skulle sure sko komme af smørsyre, hvilket som sagt er en syre. Derfor skulle en base kunne hjælpe af med dette, så derfor vil mit bedste bud være at sætte skoene i en omgang skrap sæbe vand.

  Det gør opløsningen basisk derfor vil smørsyren være på baseform, det vil sige den gerne skulle være meget hydrofil (meget gerne lyst til at blande sig med vand).

  Det vil altså sige at Smørsyren opløser sig i vandet og derved fjerner lugten. Men men men, det er jo bare min lomme kemi.

  (Natron og bagepulver er vidst nok også baser)

 6. Selvom jeg er ganske enig med Kemikal som siger at smørsyre fra fødderne kan få tæer og derfor sko til at lugt grimt. I dette tilfælde er behandling med en base en god løsning (som fx det med natron).

  At bruge sæbevand vil også kunne løse dette problem men desværre med risiko for at introducere et nyt – nemlig at våde sko (og især gummisko) tørrer dårligt og at mikro-organismer kan trives ganske glimrende i et sådan fugtigt miljø.

  Derfor kan en kombination af forbehandling med Rodalon (som Sneakers foreslår) være metoden overfor sko som lugter grimt efter fugt – og eventuelt følge efter med natron (i værste fald et sæbebad – med effektiv tørring) være vejen frem.

  Den optimale behandling vil altså afhænge af grunden til at skoene lugter grimt.

  Så skulle det vist være dækket…

 7. Ja sure sko kommer ofte i forbindelse med, at de har været våde/svedige.

  Mener dog oftes, at lugten skyldes en form for svamp på fødderne. Ikke nødvendigvis en synlig svamp, men i de fleste tilfælde.

  Det kan være negle svamp, fod svamp m.m. Gammel sved udvikler sig til smørsyre, som så igen giver ildelugtende sko.

  Mit råd er : Vask dem først. 30 grader, evt. 60 grader
  Hæld natron i de fugtige/våde sko derefter, og lad dem stå i 12-24 timer
  Vask dem derefter atter en gang ved ovennævnte temperaturer
  Så hæld rodalon i. Dræber bakterier, samt lugt og lad dem tørre.

  Så skulle lugten en gang for alle være væk.

  Bedste råd er derfter, at gå i matas og finde noget at bade fødderne i (kan evt. også gøres med natron i vandet) så lugt og evt svamp forsvinder. Det forebygger lugten kommer igen.

  Håber det har hjulpet dig ? ?

  Med venlig hilsen Jesper Kocharski.

 8. Jeg har prøvet både Rodalon og vask med sæbe og synes ikke lugten forsvandt.
  Det gjorde den til gengæld efter at hælde Brintoverilte 10 % (købes i Matas) direkte i skoen og skvulpe det rundt. Held og lykke.

 9. Bagepulver virker, men er ikke særligt evvektivt. Det er vist ikke basisk nok. Natron er til gengæld temmeligt effektivt og temmeligt billigt.

  Vand- og sæbekuren virker selvfølgelig ikke på lædersko.

  Brintoverilte bleger og kan opløse mange forskellige ting, så der ville jeg være ekstra forsigtig.

 10. Der er kommet ny teknologi som kan fjerne lugt fra sportssko.

  Et nyudviklet apparat kaldet SmellBuster kan hjælpe de mange sportsfolk der lider af fodsved som derved får sure sportssko.
  SmellBuster eliminerer de bakterier og svampe som oftest er årsagen til den sure lugt. Det er en tør proces og skoene er brugbare umiddelbart efter behandlingen. Der bliver ikke tilført duftstoffer eller parfumer, processen fjerner blot den sure lugt. Hvilket også er sundt for fødderne. Sportsskoene holder også længere ved at limninger ikke belastes af en vaskeproces og skoene bevarer stødabsorptionen som også forringes i en vaskeproces.
  Det er også muligt at fjerne svedlugt fra syntetisk sportstøj. Den fjerner den svedlugt som bliver i tøjet også efter en vask, hvor kropsvarmen kan få tøjet til at lugte af sved igen.

 11. Jeg mener Flemming Leth blandede eddike med sprit i en sprayflaske, hvilket jeg selv har prøvet og det virkede fint.
  Bruget det også i bilen, især da jeg overtog en gammel rygerbil..

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>