sep 062010
 

Svedlugt i tøj kan være svært at komme af med. Det gør sig især gældende i tøj, som indeholder kunststof. Her kommer nogle gode tip til hvad du skal gøre med tøjet for at komme af med svedlugten.

Kan tøjet tåle at blive vasket ved 95 grader, vil den uvelkomne svedlugt forsvinde. Det er dog ikke særlig ofte at tøj kan tåle at blive vasket ved en så høj temperatur.

Kan tøjet ikke tåle at blive vasket ved højere temperaturer kan du prøve en af to iblødsætnings blandinger:

Den første blanding, som du kan komme tøjet med svedlugt i blød i er (1 del vand og 1 del ufarvet eddike) Lad det svedlugtende tøj ligge i blød et par timer, skyld tøjet grundigt og vask derefter tøjet efter vaskeanvisningen på tøj mærkatet.

Den anden blanding, som du kan komme tøjet med svedlugt i blød i er (1 liter vand og 2 spsk salmiakspiritus) Lad det svedlugtende tøj ligge i blød et par timer, skyld tøjet grundigt og vask derefter tøjet efter vaskeanvisningen på tøj mærkatet. Tøjet lavet af uld, silke eller andre blandingsfibre hvori uld eller silke indgår, skal man ikke bruge denne opløsning, da tøjet ikke tåler salmiakspiritus.

Kender du til andre gode råd til hvordan man kommer af med svedlugt fra tøj hører vi gerne fra dig.

Andre har også læst:

  5 Responses to “Fjern svedlugt fra tøj”

 1. Hej med Jer.
  Jeg bruger altid rodalon til at fjerne svedlugt fra vores sportstøj.
  Tøjet skal ligges i blød i ca. 30-45 min i en blandning af vand og rodalon. Jeg kan ikke huske blandningen på stående fod, men det står på flasken.
  Så skyller man tøjet og vasker det som vaskeanvisningen foreskriver.
  Det holder ikke for evigt, men det er nemt at gentage behandlingen. Den holder ca 8-10 vaske.
  Håber I kan bruge rådet :O)
  Mvh. Signe

 2. Faktisk et rigtig godt tip til at fjerne svedlugten. Jeg synes også Signe’s forslag lyder ret spændende, så det tror jeg at jeg vil prøve af.

  • Er der nogle som ved om man skal behandle silke med samme problem anderledes?

   Mvh. Lise

  • Som ihærdig motionløber, kan jeg varmt anbefale behandlingen med RODALON. Jeg selv har aldrig brugt andet. Og tro mig, svedigt løbetøj kan virkelig blive harskt.

 3. Har lige læst i Samvirke at man skal svede en gang til i tøjet – fordi sved ophæver sved. Når man har svedt i tøjet igen kan man bare vaske det med vand og sæbe! Lyder vildt – men også ret logisk hvis man kender lidt til organisk kemi.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>