jun 082010
 
sølvfisk

Blev for nylig spurgt om hvorfor der kommer sølvfisk på badeværelset. Jeg vil derfor også dele min viden her på siden.

Sølvfisk er et sølvblankt, langt insekt på ca. 1 cm, som kan blive op til 5 år gamle. De er lyssky og skjuler sig derfor om dagen i sprækker og revner og søger føde om natten. Man ser dem oftest ”flygte” når man tænder lyset. Sølvfisk spiser en masse forskelligt. Kan bl.a godt lide sukker og stivelse.

Hvordan kommer man af med de små bæster? Sølvfisk kræver en høj fugtighed for at kunne trives. Det er også derfor, at man oftest finder sølvfisk i køkken og badeværelse. Så første trin er at holde fugtigheden nede. Det gør man ved at lufte godt ud. Trin to er hyppig støvsugning, især i sprækker og revner. Kan man ikke komme af med dem på denne måde, kan man købe et insektmiddel, som indeholder pyrethrum.

De store træk. Hold luftfugtigheden nede, gør rent og undgå sølvfisk.

Andre har også læst:

  3 Responses to “Hvordan undgår man sølvfisk på badeværelset”

  1. urgh… hader sølvfisk. Har heldigvis ikke haft sølvfisk i lang tid. Tak for de gode råd og en fin side.

  2. Jeg har fået sølvfisk i køkkenet. Da det er i et køkken, har jeg ikke lyst til at bruge gift imod sølvfiskene. Er der nogen, som har en ide hvad man gør for at slippe af med sølvfisk i køkkenet? jeg vil prøve med lidt hyppigere støvsugning / rengøring og se om om jeg kan blive sølvfiskene kvit.

  3. Jeg har opdaget sølvfisk på mit badeværelse. Ikke mange men der er en eller 2 nye hver gang jeg skal bruge toilettet. :O)

    Jeg har varme i gulvet og kun et skråsat vinduet højt oppe under loftet.

    Jeg støvsuger hver dag pga. hund og der bliver også luftet ud hver gang.
    Hvad mere kan jeg gøre for at blive fri for sølvfisken??

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>