jun 082010
 
rengøring af køleskab

Vi kender alle til problemet. Man får mere og mere at se til i hverdagen. Der skal arbejdes, handles ind, rydes op, passes børn, dyrkes motion mv. Men hvad så med rengøringen? Rengøring er yderst vigtig på mange måder, både med hensyn til allergi og indeklima. Bakterier stortrives i rum som køkkenet og badeværelset. Det skyldes, at rummene danner meget fugt, derfor er det vigtig, at du regelmæssigt rengører dit hjem. Ved at gøre dette vil du undgå bakteriespredning og dårlig lugt.

De fleste er gode til at smide de gamle madvarer ud, hvis de er begyndt at lugte, eller er blever for gamle. men hvor ofte rengører vi det køleskab, som madvarerne har stået i. Her er lidt inspiration til hvordan en rengøring kan foregå.

Før enhver form for rengøring skal stikket tages ud af stikkontakten, og køleskabet tømmes for madvarer.

Fjern alle løsdele: hylder, bokse, hyldegitre, glasplader m.m. Disse lægges i blød i lunkent sæbevand i køkkenvasken og rengøres grundigt med en svamp.

Hylder, bokse, hyldegitre, glasplader m.m. tørres af med et tørt viskestykke og sættes ind i køleskabet igen.

Lugter køleskabet dårligt, så sæt en skål eddike ind i det i et par timer efter rengøring. Tager det ikke lugten, må du vaske af igen i en tynd klorin-opløsning (rodalon).

Når du er færdig, vil det føles skønt at åbne dit ”nye” rene og duftene køleskab. Du vil med et smil på læben, kunne sætte dine madvarer på plads.

Nu hvor køleskabet er blevet hovedrengjort, og dufter dejligt rent igen, er det nemmere at holde det pænt.

NB: Der må aldrig anvendes skuremidler.

Andre har også læst:

  2 Responses to “Rengøring af køleskab – Et køleskab skal rengøres”

  1. Når nu køleskabet er grundigt rengjort så kan man sætte en Kuro Kube ind til at rense luften for lugte og gasser. Kuro Kube er lavet af aktivt kul, som er kendt for dets rensende egenskaber. Kuben kan købes online, bl.a hos Clara’s Helse.

  2. Anne.. øøh..
    Det lyder da lidt som en direkte reklame?? Ikke engang pakket ind som reel kommentar..

    Btw hvilke gasser og lugt er det du snakker om?? Efter man har ren-gjord sit køleskad er alle de batterier der udvikler lugt/gas, jo alle sammen slået ihjel og ens køleskab dufter/lugter af de rengørings midler man brugte..
    Så alt i alt er produktet, i rengørings sammenhæng, fuld stendig ubrugelig. Så vil jeg sq heller blære mig og tænde en smøg men den 100 kr. seddel, det får jeg i det midste noget sjov ud af 😉

    Blokkene er IKKE til rengøring, men derimod til at holde eks. lugtsene fra “gamle Ole”, helse freaks utallige urter (jep nogle af dem stinker!). Meeen nu lugter aktiv kul heller ikke ligefrem af roser.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>