feb 082011
 
Modning af avocado

Modenhed og modning af avocado

Det kan være svært at se om en avocado er moden, men der er dog en tommelfingerregel.

  • En umoden avocado er meget hård og helt grøn i farven.
  • En moden avocado er blød når man trykker på den, dog må den ikke blive for blød da den så er ved at blive overmoden. Man kan evt. teste med en tandstik oppe i stilkenden. Kan man let stikke tandstikken ind, er den moden. I de fleste tilfælde vil man også kunne se at farven skifter til en brunlig farve. Det kan dog snyde, da der findes mange forskellige arter af avocado. Når man skærer en moden avocado op, skal kødet være lys. Er kødet derimod mørkt, er avocadoen overmoden.

Det er bedst at købe sine avocadoer, mens de stadig er hårde og umodne for så at lade avocadoerne modne derhjemme. Det tager som regel 3-4 dage for en avocado at modne ved stuetemperatur. Man kan dog komme ud for, at man har brug for at modne avocadoerne hurtigt, hvis man står og skal bruge dem.

Hurtig modning af avocado

Hurtig modning af avocado kan gøres ved at komme den i en papirspose sammen med et æble eller en banan. Her sker så en kemisk reaktion, som gør at avocado modner hurtigt.

Undgå mørk avocado

Når man fjerner avocado kødet fra skallen, går der ikke længe før avocadoen bliver mørk. Dette kan undgås ved at man drypper lidt citronsaft ud på avocado kødet.

Har du nogle gode råd til avocado er du velkommen til at skrive en kommentar.

Andre har også læst:

  One Response to “Modning af avocado – hurtig modning avocado”

  1. Hej
    Hvis du ikke har noget citronsaft til din guacemole, kan du lægge avocadostenen oveni, så bliiver den heller ikke brun – men husk at lægge det i en lufttæt skål som fx tupperware.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>