feb 082011
 
rengøring af marmor

Rengøring af marmor. (dagligt)

Når du skal rengøre marmor, er det yderst vigtig, at du ikke benytter syreholdige rengøringsmidler. Syreholdige rengøringsmidler vil nemlig ødelægge overfalden på marmor, da marmor indeholder en stor mængde kalk.. Det vil sige, at du heller ikke kan benytte eddike eller citronsaft til rengøring af marmor, da disse også indeholder syre. Vær derfor opmærksom på hvad du bruger til rengøring af marmor. Her er mine forslag til rengøring af marmor på eksempelvis et badeværelse.

Rengøring af marmor med sæbespåner. Brug af sæbespåner til rengøring af marmor, har den fordel at det forhindrer kalk, ved at der dannes en hinde ovenpå din marmor. Denne rengøringsmetode til marmor kræver lidt kræfter og knofedt. Du skal bruge sæbespåner, vand og den bløde side af en skuresvamp, og så er det bare om at gå i gang. Skrub alle fliserne ind i sæbevandet og lad side i 5-10 min. Nu skylles alle marmorfliserne af i koldt vand. Blandingsforholdet til sæbespånevandet anbefales til ca 1dl sæbespåner, som blandes op i 5 liter varmt vand.

En anden måde til rengøring af marmor, er ved at bruge et specialprodukt, som henvender sig til marmor overflader. De specielle marmor produkter kan købes i matas, silvan, og større supermarkeder mv.. Borup har lavet en, som hedder ”Marmor og terrazzo rengøring”, og Matas har en som hedder ”Marmor Rens”. Disse produkter kan ved hyppig rengøring, fjerne den smule kalk, som opstår. Husk at læse bag på flasken om der skal tages nogen specielle forbehold som briller mm. Handsker bruger man naturligvis uanset hvilken type rengøring man fortager sig med rengøringmidler.

Skulle ovenstående metoder ikke være nok til at rengøre dit marmor for kalk, kan det desværre være nødvendigt a slibe hele området.

Rengøring af hvide ringe på marmor

Kom en blandning af bagepulver og varmt vand på den hvide ring på dit marmor. Gnid så ringen forsigtigt med en tør klud til ringen på marmoren forsvinder. Tør efter med en ren klud med vand.

Andre har også læst:

  2 Responses to “Rengøring af marmor og marmorfliser”

  1. måske du kan hjælpe mig hvis skaden er skert med spindt citonssaft er der et middel man kan bruge?

    med venlig hilsen

    Anja Holdt

    • Du kan selvfølgelig ikke genoprette overfladen fuldstændig, men du kan skjule og beskytte fremover ved at påføre marmor og stenvoks på området. (De fleste velassorterede farve og møbelhandlere har det)

      Det lukker overfladen og beskytter den, ved jævnlig brug, mod fremtidige skader.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>